Kurumsal sitelerin ağ sektöründe farklı bir imaj mantığıyla hazırlanması gerekir. Özellikle kurumsal kimlik tasarımında şirketler ve markalar için tasarlanan kurumsal  site tasarımı bu kategoride yer aldığını söyleyebiliriz.

Kurumsal web sitesi tasarımı yaparken kurumun marka kimliği ön planda yer almalı. Kimliğinizi ön plana almak için kullanılan renkleri, yazı tipi, logo tasarımı, misyon ve vizyonu, markanın kuruluş hikayesi, yürüttüğü faaliyetleri, hizmetleri, ürünleri gibi başlıkları detaylı bir şekilde analiz edilmeli ve web sitesi dizayn edilirken bu analiz doğrultusunda çalışılmalar yapılmalı.

Kurumsal Site Tasarımı- İşletme Kurumsal Site- Teknomina com

Kurumsal Site Tasarımı

Unutmamanız gereken önemli bir detay ise dijital kimliğinize yönelik yapılabilecek ufak bir hata, saygınlığınızın yanı sıra prestijiniz açısından kötü sonuçlar doğurabilmektedir. Bir şirketin Kurumsal Web Site Tasarımı yaptırmak istediği zaman, ilgili kurumun kurumsal renkleri, kurumsal kimliği, kurumsal fontu, kurumsal logosu, vizyonu, hizmetleri, ürünleri ve faaliyetleri hususlarında son derece uyum ve çerçeve içerisinde değerlendirilmeli ve kurumsal web site tasarımı bu etmenler dikkate alınarak dizaynı en iyi şekilde sağlanmalı.

Kurumsal Web Tasarım Nasıl Olmalıdır?

Kurumsal web tasarımlarındaki önemli etkenlerinden biride, sadeliğe önem vermektir. Gösterişten uzak durulmalı ve firmanın kimliği ön plana çıkarılmalıdır.

Kurumsal sitelere baktığımız zaman, şirketlerin internette itibarını belirlediğini görebiliyoruz. Örneğin firmaların ürün ya da hizmetlerini sunmak için internet sitelerini yaptırmalıdırlar. Veya sade bir firmanın görünümünü yansıtırken kurumsal logosu şirketi en iyi şekilde yansıtmalıdır. Kurumların sahip olduğu logolar, şirketi her zaman en iyi şekilde ve sadeliğe yakın olarak gösterişsiz biçimde olmalıdır.

Bir Tasarımda Olması Gereken Önemli Noktalar

  • Her şeyden önce kesinlikle web sitenizin hızlı açılmalıdır. Oluşturulan sayfalar bu bilinçle alanında uzman ve profesyonel kişilere yapılmalıdır. Web sitesi içerisindeki resimler ve videolar veya diğer dosyalar iyi bir biçimde optimize edilmeli ve içeriğe uygun formatlar seçilmelidir.
  • SEO bazlı çalışmaların yapılması gerekir. Bildiğiniz gibi arama motorlarında web sitesinin içeriğine uygun hedef kitlenin aradığı olası anahtar kelimelerin yer alması, web sitenizin üst sıralarda gözükmesine imkân tanıyacaktır. Yine aynı şekilde SEO işlemleri yaparken kesinlikle alanında uzman ekipler ile bu işlemlerin yapılması gerekir.
  • Arama Motor Optimizasyonu SEO iyi bir lekilde uygulanmalıdır. Yapılan çalışmaların hatasız olmasına özen gösterilmesi ve kesinlikle açılmayan sayfalara yapılan linklemelerden uzak durulmalıdır(kırık bağlantılar).
  • İnternet sitesindeki sayfaların, resimlerin, videoların, ekli dosyaların ve formların sorunsuz çalışması sağlanmalı ve bunların hepsinin kontrolleri mutlaka yapılmalıdır.
  • TeknoMina Bilişim